МОЛЕБЕН КАНОН НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ СВЕТИИ

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп на 5 декември 2021 г. в Православен храм „Света Троица“ – кв. Слатина в град София бе отслужен молебен канон на всички български светии. Молебният канон е свързан с предстоящото изграждане на храм „Всички български светии“ в двора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“.
Канонът бе воден лично от протойерей Георги, който е предстоятел на новостроящия се храм и председател на църковното настоятелство. Накрая отец Георги призова всички присъстващи да подпомогнат финансово проекта за храм с думите:
 “Възлюбени в Господа, братя и сестри,
 Малцина са онези човеци, които Господ е сподобил с възможността да участват в построяването на храм Божий. При строежа на всеки храм имената на дарителите, записани на хартия, се вграждат в светия престол в олтара. Там, където е най-святото място, там където се служи светата литургия и където свещеникът предстои пред престола на Твореца. Имената на тези хора са винаги пред Господа за вечни времена. На всяка Света литургия се споменават ктиторите, дарителите и благоукрасителите на този свят храм. Каква велика благодат се излива изобилно върху тези хора и техните домове, защото Бог, който всичко управлява, щедро въздава на тези, които са допринесли за неговия дом. И ето ние имаме възможността да принесем своя дял в това начинание. Нека да участваме в построяването на този Господен храм и с надежда, вяра и благодарение да получим от Бога великата благодат, която Той е обещал на тези, които Го обичат.
 По молитвите на всички български светии Бог да увенчае това начинание с успех!“
На молебния канон бе осветена и втората храмова икона, подарена лично от Мария Ангелова, бивш преподавател от ВТУ „Тодор Каблешков“. Присъсващите миряни се отзоваха и дадоха своята лепта за изграждането на храма.

Благодарим на всички!